Кожного водія, принаймні раз у житті, зупиняла поліція. Правоохоронці можуть зупинити автівку навіть, якщо водій не порушував правил дорожнього руху. Головне у такому випадку - поводитися спокійно, не панікувати та не наробити помилок, які можуть викликати підозри поліції.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Інакше ви не тільки втратите багато часу, але вас також можуть оштрафувати. Є, принаймні, вісім помилок, які роблять водії, коли їх зупиняє поліція.

водій авто

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Виходити з авто без запрошення

Ви можете спілкуватися з правоохоронцем через вікно власної машини. Поліцейський, якщо у нього виникне в цьому необхідність, може запропонувати водієві вийти з автомобіля. Однак, якщо ви вийдете з авто без прохання правоохоронця, поліцейський може у вас щось запідозрити.

Виправдовуватися

Не поспішайте виправдовуватися перед поліцейським, який вас зупинив. Це не дуже красиво. До того ж, вас можуть зупинити зовсім не з тієї причини, по якій ви почнете вибачатися і виправдовуватися.

Хабар

Українське законодавство передбачає кримінальну відповідальність не лише за одержання хабара, але й за її передачу. Боротьба з хабарництвом в поліції розгорнулася неабияка. Якщо ви вже порушили правила, то краще просто заплатіть штраф.

Погоджуватися з порушенням правил, якщо не порушували

Поліцейські теж люди, вони також можуть помилятися. Якщо ви упевнені, що не порушували ПДР, вимагайте занести це в протокол і шукайте докази своєї невинності. Це можуть бути записи камер відеоспостереження, відеореєстратори, свідки події.

Вихвалятися знанням законів

Буває, що водії, відчуваючи свою невинуватість у порушенні ПДР, починають доводити щось поліцейському і поводитися доволі агресивно. При цьому вони посилаються на букви закону і на слова якого-небудь юриста. Якщо ви вважаєте, що не порушували ПДР – напишіть про це в протоколі.

Нагадаємо, Зеленський дав надію "євробляхам", але не все так просто.

Як повідомляв Знай.uа, рятувальний круг для євробляхерів: Зеленський виступив із заявою, допоможе тисячам.

Також портал Знай.uа писав, новий глава митниці Нефьодов озвучив долю "євроблях", тисячі українців завмерли в очікуванні: "Точно не повинно бути..."