Велика біла акула-монстр "Глибока синя" - найбільша і, можливо, найстаріша акула свого виду, яку коли-небудь бачили. Але потужний хижак напрочуд ручний поруч з людьми.

Дану публікацію оприлюднили на порталі «Daily Star»

Неймовірні нові фотографії розкривають масштаби Deep Blue, великої білої акули, яка вважається найбільшою білою акулою з існуючих.

Гігантську акулу вперше помітив у водах Мексики дослідник Маурісіо Ойос Паділья. Її також помітили морські біологи недалеко від Гаваїв.

Відеозапис, знятий для тижня акул на каналі Discovery, показує, що Deep Blue поводиться спокійно поруч з дайверами і, мабуть, не цікавиться дельфінами.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Deep Blue

Морський біолог Оушен Ремсі зняла на відео себе, що пливе пліч-о-пліч з могутнім океанським хижаком, тримаючись за один з її плавників. Вважалося, що Deep Blue не напала, тому що недавно поїла.

"Я тихо і терпляче чекала, спостерігаючи, як вона підпливла до трупа мертвого кашалота, а потім повільно підійшла до мене, пройшовши досить близько, і обережно витягнула руку, щоб зберегти невеликий простір, щоб її обхват міг пройти", — сказала вона.

Deep Blue

Крім того, округлий живіт Deep Blue може бути ознакою того, що вона вагітна, дослідник акул Майкл Домейер сказав: "Приставання до вагітної білої акули, коли вона намагається годуватися, може змусити її відмовитися від їжі... це вплине на її здатність успішно виношувати своїх дитинчат до терміну, або відтворити наступний цикл".

Він додав, що вагітні великі білі проводять майже всі 18-місячний період вагітності в глибоких прибережних водах, де їжі «дуже і дуже мало».

Оушен Ремсі

Також Ремсі сказала, що знала, що деякі люди будуть критикувати її, «але деякі не розуміють, що іноді акули шукають дотику».

Крім її пухкої фігури, Deep Blue миттєво впізнавана завдяки характерному шраму на правій стороні її тіла.