З проблемою тріщин на п'ятах стикався багато хто. Зараз наближається літо і не хочеться ними виблискувати у відкритому взутті. А так як не всі салони краси в Україні працюють та й грошей на педикюр йде пристойно, то можна подбати про свої ніжки в домашніх умовах.

Від вас не буде потрібно спеціальних знань в сфері краси або ж покупки супер-пупер дорогих засобів. Всі ті варіанти, що ми запропонуємо доступні практично кожному.

Педикюр

Отже, давайте розглянемо народні засоби лікування тріщин на п'ятах.

Іноді причиною тріщин є порушення кровообігу. В цьому випадку потрібно щовечора, а по можливості і вранці, робити контрастні ванночки для ніг. Протягом 5-10 хвилин по черзі занурювати ноги в холодну і помірно гарячу воду, затримуючи в гарячій. Починати слід з гарячої води, а закінчувати холодною. Такі процедури не тільки покращують кровообіг, але і загартовують ноги, допомагають прокинутися вранці і знімають втому ввечері.

Також слід вжити додаткових заходів. Наприклад, перед сном потовкти картоплю у мундирі разом зі шкіркою і додати в неї трохи вершкового масла. Цю суміш нанести на п'яти і укутати поліетиленом, залишити на ніч.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Рибний педикюр

Можна прикладати компрес зі свіжої капусти, прив'язати цілий лист або прикласти дрібно нарізану суміш, тільки не дайте їй зів'янути перед використанням.

Можна наносити мед на ніч на пошкоджене місце. Вранці промити ноги в теплій воді і змастити їх дитячим кремом.

мед, дріжджі, молоко, фото Pxhere

Нагадаємо, чому мухи летять туди, де смердить: вчені пояснили "поганий смак" комах.

Раніше ми повідомляли, ніколи не їжте перед телевізором: дієтологи розповідають, як уникнути небажаних наслідків.